Rohkem tooteid Sulge
No produts were found.
Rohkem tooteid Sulge
No produts were found.
0 0

BLOGIKATEGOORIAD

hiljuti vaadatud
Üksusi pole

LED-ribade tüübid

Kategooriad: Blogi artiklid Rss feed
star
star
star
star
star

LED-ribad on hämmastavalt paindlik ja energiatõhus valgustusviis, mis on leidnud laialdast kasutust koduses dekoratsioonis, ruumide valgustuses, hoonete arhitektuuris, televisioonitööstuses ja paljudes teistes valdkondades. Selles artiklis vaatame erinevaid LED-ribasid, et aidata teil valida ideaalne valik oma valgustuse ja dekoratsiooni vajadustele.

Meie salongis on lai valik igat tüüpi LED-linte, millega saab tutvuda stendidel. Tule meie juurde põhjalikku konsultatsiooni küsima ja valime meeleldi just sulle sobiva variandi!

Niisiis erinevad LED-ribad järgmiste põhiomaduste poolest:

• Pinge

• Võimsus (W/m) /dioodide arv

• Värv

• Kaitseklass (IP)

Uurime neid parameetreid lähemalt.

Pinge

12V DC

Enamik LED-ribasid töötavad 12 V või 24 V pingel. Need on madalpingesüsteemid, mis tagavad ohutu kasutamise ja minimeerivad elektrilöögi ohtu. Sellised süsteemid sobivad ideaalselt kasutamiseks kodukaunistuses, autovalgustuses, kaubanduslikes siltides ja mujal. Nende tööks on vaja trafot, mis valitakse vastavalt riba pikkusele, selle pingele ja võimsusele.

230V AC

Palju harvem kasutatakse projektides 230 V ribasid. Need on vähem vastupidavad ja ohutud, samuti on neid keerulisem lõigata ja ühendada. Reeglina valitakse seda tüüpi riba fassaadide ja muude tänavavalgustuslahenduste valgustamiseks.

Võimsus (W/m) /dioodide arv

LED-ribade võimsusi on tohutult palju. Tavaliselt on võimsus tihedalt seotud LED-ide arvuga lineaarmeetri kohta – mida rohkem neid on, seda suurem see on. Võimsuse valimisel on oluline arvestada oma projekti spetsiifilisi vajadusi. Üldvalgustuse jaoks võib vaja minna võimsamaid ribasid, dekoratiivseks kasutamiseks või taustvalgustuseks võivad sobida vähem võimsad valikud.

Värv

Värvi järgi eristatakse järgmist tüüpi ribad:

Ühevärvilised: see on kõige levinum LED-riba tulede tüüp, mis kiirgab valgust ühes värvitoonis, näiteks valge, punane, sinine, roheline või muu. Neid saab kasutada põhivalgustuse loomiseks või teatud objektide esiletõstmiseks.
RGB: need ribad koosnevad LED-idest, mis on võimelised genereerima kolme põhivärvi – punane (punane), roheline (roheline) ja sinine (sinine). Iga värvi heledust varieerides saab luua miljoneid erinevaid toone. Selliseid ribasid kasutatakse laialdaselt koduvalgustuses, samuti meelelahutusruumides dünaamiliste ja mitmevärviliste efektide loomiseks.
RGBW: sellised ribad sisaldavad lisaks värvidioodidele täiendavaid sama valgustemperatuuriga (3000K, 4000K või 6000K) valgeid LED-e. See võimaldab riba kasutada nii põhi- kui ka dekoratiivvalgustusena.
CCT: need ribad pakuvad võimalust reguleerida valguse värvitemperatuuri soojalt jahedani. Need võimaldavad teil luua ruumides erinevat atmosfääri vastavalt teie vajadustele ja eelistustele.
RGB+CCT: kõige arenenum ribatüüp, mis sisaldab kõiki võimalikke värve ja toone.

Kaitseklass (IP)

LED-ribade kaitseklasse on olenevalt tootjast üsna palju, kuid vaatleme kolme põhilist.

IP20 - omavad minimaalset kaitset tolmu eest ja nullkaitsega niiskuse eest. Need on ette nähtud kasutamiseks kuivades ruumides.
IP68 -täiesti kaitstud mehaaniliste vigastuste ja niiskuse eest; võivad töötada vee all ja kasutatakse duši all valgustamiseks, fassaadide valgustamiseks ning basseinide ja purskkaevude valgustamiseks.
IP65 – omavad silikoonist kaitsekihti, mis katab LEDid ja kaitseb neid mehaaniliste vigastuste eest. Paljudes allikates kirjutatakse, et need sobivad niisketesse ruumidesse, kuid me ei soovita neid kasutada niiskes keskkonnas, sest kaitsekiht on ainult dioodidel, kuid mitte metallplaadil, mis võib niiskuse mõju tõttu kiiresti rikneda.
Ribade täielikuks ja pikaajaliseks tööks soovitame tungivalt kõik ribad, olenemata nende kaitseastmest, asetada alumiiniumprofiili, et eemaldada kuumust ja pikendada riba kasutusiga.

Meie salongis ja kodulehel on saadaval sadu profiile igasuguse kuju ja suurusega.

Nendega saab tutvuda aadressil Pae 21 Tallinnas või lingil

Spetsialiseeritud LED-ribad

On mitut tüüpi ribasid, millel on erilised omadused, millele me tahaksime eraldi tähelepanu pöörata.

Adresseeritavad ribad (PIXEL) - ribad, milles iga diood on programmeeritud spetsiaalsete programmide ja kontrollerite abil. Nende valik on nii lai, et avaldame nende kohta eraldi artikli. Nende abiga viiakse ellu suuri ja keerukaid projekte, näiteks kasiinode ja ööklubide valguslahendusi.

Neoonribad on analoog vanadele neoontorudele. Kasutatakse jooniste ja siltide loomiseks.

Sellest kirjutasime lähemalt selles artiklis

S-Type - erinevalt tavalistest ribadest, mis vajavad lõikamist ja jootmist, kui neid on vaja painutada – S-type ribad painduvad igas suunas. On mugavad valgussiltide ja tähtide loomiseks.
Külgvalgusribad - nende ribade dioodide valgus ei ole suunatud ette, vaid küljele. Sobib projektidele, kus on vaja suunavalgust, näiteks maalide valgustamiseks.
UV - UV-valgust andev riba.
FITO - kasutatakse valgustuse ja lisavalgustusena taimede kasvu ja õitsemise jaoks.

Selles artiklis vaatlesime LED-ribade mitmekesisust. Igal neist tüüpidest on oma ainulaadsed omadused ja eelised, mis võivad olla valgustus- või sisekujundusprojekti jaoks õige valiku valimisel üliolulised.

Tänu oma paindlikkusele, energiatõhususele ja mitmekülgsusele on LED-ribavalgustid muutumas üha populaarsemaks valikuks kodude, kontorite, kaupluste ja muude siseruumide valgustamiseks. Need võimaldavad teil luua säravaid ja loomingulisi interjööre, kasutades energiat tõhusalt ning pakkudes kauakestvat ja usaldusväärset valgustust.

LED-riba valimisel on oluline arvestada oma projekti spetsiifilisi vajadusi ja eesmärke ning iga ribatüübi omadusi. Loodame, et meie ülevaade erinevat tüüpi LED-ribadest aitab teil teha teadlikke otsuseid ja luua suurepärase valgustuse või sisekujunduse, millest saate aastaid rõõmu tunda.

Kui vajad kvaliteetset valgust, tule ABCLED-i! 

Meie firma on aastaid spetsialiseerunud igasuguse raskusega valgustite valmistamisele ja paigaldamisele. Nõustamiseks pöörduge meie poole e-posti aadressil info@abcled.ee või salongis aadressil Pae tn 21 Tallinn.

Jaga seda sisu

Palun logi sisse, et seda artiklit hinnata

Menüü

Meeldib esemete salvestamiseks looge tasuta konto.

Logi sisse

Sooviloendite kasutamiseks looge tasuta konto.

Logi sisse