Rohkem tooteid Sulge
No produts were found.
Rohkem tooteid Sulge
No produts were found.
0 0

BLOGIKATEGOORIAD

hiljuti vaadatud
Üksusi pole

Kuidas valida LED-valgustus köögi tööpiirkonnale: Praktiline juhend

Kategooriad: Blogi artiklid Rss feed
star
star
star
star
star

Valgustus mängib võtmerolli köögis mugava ja funktsionaalse tööala tagamisel. Õigesti valitud LED-valgustus ülemise kapi all aitab mitte ainult parandada tööpinna nähtavust, vaid lisab teie kööki stiili ja mugavust. Käesolevas artiklis käsitleme peamisi aspekte LED-valgustuse valimisel köögi tööpiirkonnale kappide all.

1. LED-valgustuse tüübid

Enne LED-valgustuse valimist peaksite valima taustvalgustuse tüübi. Kõige populaarsemad valikud on:

  • LED-ribast valgustid profiilis: Mugavad paigaldamiseks ja võivad olla kas süvistatavad või pinnapealsed/nurgalised. Paigaldatakse ülakappide alla. Kui valik on tehtud sisseehitatud profiilide kasuks, siis veenduge, et frees on tehtud soovitud profiili jaoks. Valmistatakse eritellimusel täpselt vastavalt teie mõõtmetele, arvestades teie tööpiirkonna iseärasusi.
  • Erineva kujuga valgustid sisseehitatud paigaldusega: Pakuvad kontsentreeritumat valgustust ja neid saab paigaldada otse kappide sisse.
  • Pinnapealsed valgustid: Pakuvad lihtsat paigaldust ja ei vaja avade täiendavat ettevalmistamist. 

2. Heledus ja valguse hajumise nurk

Määrake vajalik valguse heledus vastavalt teie tööpiirkonna suurusele ja konfiguratsioonile köögis. Valguse hajumise nurk mängib samuti olulist rolli: lainurk tagab ühtlase valgustuse, samas kui kitsas nurk keskendub valguse konkreetsele piirkonnale.

3. Värvitemperatuur

LED-valgustuse värvitemperatuuri valik sõltub teie eelistustest, köögi disainist ja funktsionaalsusest. Soe valgus (umbes 2700–3000 K) loob hubase atmosfääri, samas kui jahedamat valgust (umbes 4000–6000 K) eelistatakse heleduse ja töö keskendumise suurendamiseks.

4. Energiatõhusus ja vastupidavus

Pöörake tähelepanu valitud LED-valgustuse energiatõhususele, kuna see vähendab energiatarbimist ja energiakulusid. Samuti tagage valgustite vastupidavus ja kvaliteet, et vältida sagedast asendamist või hooldust.

5. Sensorid

LED-ribadega saab valgustuse juhtimiseks kasutada mitut tüüpi lüliteid.

Kui unustasite lüliti eemaldada või soovite moodsamat ja funktsionaalsemat lampi, soovitame paigaldada profiili sensorlülitid. See on mugav, stiilne ja usaldusväärne.

Siin on mõned levinumad:

  • Vedruga sensorlüliti – seda tüüpi lülitite seas populaarseim. Lint lülitub sisse, vajutades kergelt katte all olevale kohale, kuhu see on paigaldatud. Andur on valgustatud sinise valgusega, et see oleks mati katte alt hõlpsasti leitav. Sellel on hämardusfunktsioon ja see jätab meelde viimase heleduse seadistuse.
  • Sensorlülti “Händ” – käivitub käeviibaga kuni 10 cm kaugusel selle paigalduskohas. See on mugav, kuna vajadusel saab toiduvalmistamise ajal valgust sisse lülitada ilma lampi määrdmata.
  • Sensorlüliti nupuga – lülitab lambi sisse, kui vajutate väikest nuppu. Sobib neile, kes eelistavad nupplüliteid, kuid soovivad, et need näeksid korralikumad ja elegantsemad välja. Sellel on hämardusfunktsioon ja see jätab meelde viimase heleduse seadistuse.
  • Puutetundlik lüliti päeval/ööl - automaatselt lülitab sisse valgustuse pimeda aja saabudes.
  • PIR sensorlüliti – lülitab sisse taustvalgustuse, kui sensori läheduses tuvastatakse liikumist. Erineb Hand sensorist selle poolest, et sellel on kaugem tööraadius. See võib toimida loomade liikumisel.
  • CCT puutetundlik lüliti (3000K-6000K) on ideaalne võimalus neile, kes soovivad valgustust värvitemperatuuri reguleerimise võimalusega, kuid ei soovi kasutada pulti või muud eraldi lülitit. Sellel on värvitemperatuuri ja heleduse reguleerimise funktsioon.

  • Puutesensorid

Need andurid reageerivad, kui neid puudutate. Neid saab paigaldada pindadele või nende lähedale ning need pakuvad lihtsat viisi valgustuse juhtimiseks puudutusega. Need võivad toetada heleduse või värvitemperatuuri reguleerimist ja mõnel on mälu, s.t. mäleta viimast heleduse seadistust.

  • „Hand“ andurid

Need andurid aktiveeruvad, kui käsi neile läheneb. Need on paigaldatud lambi sisse või pinnale ja neil on heleduse reguleerimise funktsioon.

  • PIR-andurid

Sellised lülitid võimaldavad valgustit sisse lülitada selle lähedal liikudes. Need erinevad eelmistest selle poolest, et töötavad pikemal distantsil,l, st. ei vaja lähedast käemaha. Neil on töökauguse reguleerimine.

  • Öö/päev andurid

Need sensorid reageerivad valguse taseme muutusele keskkonnas. Kui valgustugevus langeb teatud tasemele, lülitub LED-riba automaatselt sisse. See võimaldab säästa energiat ja tagada valgustuse ainult siis, kui see on tõesti vajalik. 

  • Kaugjuhtimispuldid, nupud ja seinalülitid

Juhul, kui soovite valgust kaugjuhtimise teel juhtida, sobivad teile ideaalselt puldid, nupud ja juhtmevabad seinalülitid koos vastavate kontrolleritega. Selline lahendus sobib hästi ka neile, kes plaanivad koondada kõikide köögivalgustite juhtimise ühele agregaadile.

Konkreetse sensoritüübi valik sõltub teie eelistustest, teie ruumi vajadustest ja soovitud automatiseerimistasemest. Kui olete anduri tüübi kindlaks teinud, veenduge, et valitud LED-riba ühildub valitud juhtseadmega, et tagada süsteemi õige toimimine.

6. Paigaldus

Enne ostmist veenduge, et LED-valgustuse paigaldamine oleks lihtne ja probleemivaba. Juhul, kui plaanite valgusteid sisse ehitada, valmistage neile augud või kasutage selle töö jaoks meistri teenust. Ärge unustage juhtmed välja viia ja hoolitseda selle koha eest, kuhu trafo paigutatakse. Oluline on, et toiteploki asukohale oleks alati ligipääs. 

Köögi tööpiirkonna LED taustavalgustuse valimine võib tunduda keeruline, kuid nüüd, kui olete artiklit lugenud, teate juba, millele tähelepanu pöörata ja kindlasti saate selle ülesandega hakkama, kuid pidage meeles, et alati on parem usaldada professionaale, kes teevad kogu töö teie eest kiiresti ja kvaliteetselt! Oleme spetsialiseerunud sellistele projektidele ja valime meeleldi teile sobiva variandi, valmistame valgusti ja teil jääb üle see paigaldada! Juhul, kui te ei soovi ise paigaldusega tegeleda või kui teil pole piisavalt teadmisi ja aega, siis aitame paigaldusega! Meie meister tuleb teie koju ja teeb kõik kõige kõrgemal tasemel!

Kui vajad kvaliteetset valgust, tule ABCLED-i! 

Meie firma on aastaid spetsialiseerunud igasuguse raskusega valgustite valmistamisele
ja paigaldamisele. Nõustamiseks pöörduge meie poole e-posti aadressil info@abcled.ee
või salongis aadressil Pae tn 21 Tallinn.

Jaga seda sisu

Palun logi sisse, et seda artiklit hinnata

Menüü

Meeldib esemete salvestamiseks looge tasuta konto.

Logi sisse

Sooviloendite kasutamiseks looge tasuta konto.

Logi sisse